VERBONDEN AAN

Schakel tussen praktijk en wetenschap

SocioQuest is verbonden aan de afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen en fungeert als de schakel tussen de praktijk en de wetenschap. Wij doen onderzoek en geven advies voor diverse opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, hoogwaardige kennis en innovatieve onderzoeksmethoden. Daarnaast passen wij sociologische kennis in de praktijk toe om oplossingen te bieden voor problemen waar organisaties in de praktijk tegenaan lopen.

SocioQuest is innovatief
De afdeling sociologie loopt met haar onderzoek voorop in Nederland. Daardoor maakt SocioQuest gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, kwalitatief hoogwaardige kennis en de meest innovatieve onderzoeksmethoden.

SocioQuest is veelzijdig
Wij ontwikkelen - al dan niet met samenwerkingspartners - allerlei concrete initiatieven om sociologische kennis in de praktijk toe te passen. Voorbeelden van reeds succesvolle initiatieven zijn Kiva (bewezen effectief anti-pestprogramma), ZorgfocuZ (onderzoek en advies voor zorgorganisaties) en www.sociaalnetwerkadvies.nl (inzicht in de sociale staat van de klas).

SocioQuest is toegankelijk
Wij staan open voor allerlei verzoeken voor onderzoek en advies. Doordat er binnen de afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen sterk uiteenlopende en hoogwaardige kennis aanwezig is, kan SocioQuest op veel vraagstukken een gefundeerd antwoord verschaffen. Tevens staan wij open voor samenwerkingspartners die met ons op sociologische kennis gebaseerde producten en diensten willen leveren. 

ONZE INITIATIEVEN: ZORGFOCUZ EN KIVA

Voor meer specifieke sectoren levert SocioQuest producten en diensten vanuit dochterorganisaties. Dit betreffen tot dusverre ZorgfocuZ (onderzoek en advies voor zorgorganisaties), KiVa (bewezen effectief anti-pestprogramma voor het primaironderwijs) en www.sociaalnetwerkadvies.nl (inzicht in de sociale staat van de klas).

SocioQuest is doorlopend bezig het signaleren van (maatschappelijke) ontwikkelingen bij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties die mogelijkheden bieden voor praktische toepassing van sociologische kennis. 

OPRICHTING

SocioQuest is opgericht in 2012. Echter, dit betekent niet dat SocioQuest een helemaal nieuw bureau is. In SocioQuest zijn namelijk ook de activiteiten ondergebracht van Gamma data & consult dat al vanaf begin jaren ’90 vanuit de vakgroep sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek doet voor tevreden opdrachtgevers. Tevens kunnen we bij de vakgroep sociologie putten uit een bron van kennis die reeds sinds 1938 wordt gevuld (lees hier meer over de geschiedenis van sociologie in Groningen).

ORGANISATIE

Bij SocioQuest en de dochterorganisaties ZorgfocuZ en KiVa werken 8-10 vaste medewerkers. Daarnaast maakt SocioQuest gebruik van een flexibele schil aan onderzoekers, adviseurs en wetenschappers van de vakgroep sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Per opdracht wordt gekeken welke kennis en ervaring nodig is. Zo kan voor inhoudelijke kennis gekeken worden welke onderzoekers van de vakgroep sociologie nodig zijn (klik hier voor een overzicht).
 

SocioQuest staat onder leiding van Theo van der Zee. Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in onze diensten, neem dan contact met ons op (t.g.van.der.zee@rug.nl of 06-23201594)

Wilt u contact leggen met ZorgfocuZ? Neem dan contact op met Robbert Klein Koerkamp (r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nl of 06-41311758) of Jochem Hoekstra (j.hoekstra@zorgfocuz.nl).

Wilt u contact leggen met KiVa? Neem dan contact op met Veerle Rijntjes (info@kivaschool.nl of 050-363 9354).